17.7.2009

Rantaelämää

San Diego jäi taakse, mutta paljon on vielä matkaa jäljellä. Eilen pysähdyttiin Huntington Beachiin, ja tänne jämähdettiin. Tai tälle suunnalle.

Lauantaina alkaa surfin US Open, joten ajateltiin seurailla sitä täällä aamupäivä ennen kaasuttelua kohti pohjoista. Eilisen ilta-ajelulla ehdittiin kuitenkin jo katsella Beverly Hillsin katuja ja pensasaitoja (tähtien ja rikkaiden talot niiden puskien toisella puolella, tietty). Sunset boulevardia ja Hollywood Boulevardia ajeltiin ristiin rastiin ja motareillakin jonoteltiin, kun 5-6 kaistaa ei riittänyt sille automäärälle. Melko hyvin ollaan tähän asti ruuhkia vältelty, joskaan ei niin tietoisesti.

Tänään käytiin reissun ensimmäisessä kirkossa Anaheimissa. Crystal Cathedral oli varsin vaikuttava lasikyhäelmä, mutta kirkolta odottaa ehkä eurooppalaisena hieman enemmän historiaa ja tunnelmaa kuin vegasmaista rakentamisleikittelyä. Tässä kirkossa videoidaan viikottain jonkin suuren tv-evankelistan saarna, joten ehkä vierailuun olisi pitänyt yhdistää karismaattinen retoriikka, jotta kokemus olisi eheämpi.

Päivä jatkui Huntington Harbourilla meloen. Vuokrattiin yksiköt ja kierreltiin mahtiveneiden ja ökytalojen välissä lainehtivia kanavia eri suuntiin. Sen jälkeen maattiin reilu tunti biitsillä, jossa aallot olivat haastavia, mutta vesi valitettavan viileää. Orange Countyn televisiosta ja elokuvista tuttu elämäntyyli näkyy kivasti kaduilla ja rannoilla ja sitä on kiva seurailla lämmöstä ja maisemista nauttien. Illalla otettiin vielä revanssi Dennyn suklaabrowniesta ja tällä kertaa voitettiin. Tosin tilattiin vain yksi annos puoliksi!

Loma alkaa lähestyä loppuaan, ja ensimmäisiset mailit moottoritiellä ja Hartin aamukahvit tuntuvat etäisiltä muistoilta. Vielä ehtii!

1 kommentti: